Usluge

Susrećemo se sa jedinstvenim potrebama svakog klijenta
sa pažnjom, posvećenošću i odgovornošću.

Idejni projekat

Idejni projekat je konceptualno i dizajnersko rešenje enterijera, delo zajedničke saradnje arhitekte i klijenta.

Projektovanje je proces koji započinjemo tako što se upoznajemo sa prostorom, Vašim idejama i potrebama, kao i tehničkim mogućnostima samog objekta. U obzir uzimamo lokaciju, kontekst, plan i lični ukus klijenta da bismo što celovitije sagledali situaciju.

Prva faza podrazumeva izlazak na teren, uzimanje preciznih mera i fotografisanje postojećeg stanja. U razgovoru sa Vama definišemo projektni zadatak, a Vi nam, između ostalog, odgovarate na sledeća pitanja:
– Koja je namena prostora?
– Koliko osoba će koristiti taj prostor?
– Imate li omiljeni stil, materijale ili boje koje ćete rado videti?
– Koliki budžet planirate za realizaciju projekta?

Druga faza je razrada konceptualnih rešenja na osnovama gde se sagledava nova funkcionalna organizacija prostora sa rasporedom nameštaja i rasvete. Dobar plan je preduslov dobrog razvoja.

Za usvojeno rešenje se izrađuje 3D model, pomoću koga se kreiraju realistični trodimenzionalni prikazi, renderi, koji pokazuju kako će enterijer izgledati u budućnosti sa jasnom materijalizacijom plafona, podova i zidova, rasvetom i nameštajem.


Idejni projekat sadrži:

predlog varijanti rešenja – osnove sa novom organizacijom prostora i rasporedom nameštaja i rasvete


usvojeno rešenje – osnovu novog stanja sa dimenzijama


3D model sa renderima


Izvođački projekat

Izvođački projekat enterijera sadrži tehničke crteže koji će omogućiti izvođenje radova i podrazumeva konačno usvojen idejni projekat sa definisanim podovima, zidovima i plafonima, uz primenu odgovarajućih materijala, pozicioniranjem rasvete i elektroinstalacija, kao i svih ostalih elemenata enterijera. U zavisnosti od radova koje je potrebno izvesti u enterijeru, izrađuju se crteži za različite majstore. Kompletan izvođački projekat uz naš nadzor tokom radova su najsigurniji način da usvojeno rešenje bude realizovano.

Izvođački projekat sadrži:


usvojeno rešenje – osnovu sa dimenzijama


crteže za:
rušenje i demontažu
zidarske radove
vodoinstalera
električara
gipsara
keramičara
molera
parketara


specifikaciju i predloge za kupovinu rasvete


predlog za kupovinu nameštaja


Opremanje enterijera

Opremanje enterijera je finalno opremanje prostora nameštajem i svim drugim detaljima predviđenim u okviru projekta koje se radi nakon izvođenja svih prethodnih radova. Tada on dobija svoj finalni izgled pa je izuzetno važno da boje, materijali i pojedinačni komadi nameštaja budu dobro uklopljeni kako bi celina bila vizuelno skladna. Prostor se oprema gotovim nameštajem ili se izrađuje nameštaj po meri tako da za Vas biramo nameštaj, a zatim opremamo prostor prema unapred definisanom planu.


Projekat opremanja enterijera sadrži:

moodboard – inspirativni kolaž sa fotografijama odabranog nameštaja, rasvete i dekoracije i njihovim pozicioniranjem na osnovi


3D vizualizaciju i nacrte za nameštaj po meri


specifikaciju rasvete

ON-line projekat

ON-line usluga projektovanja je moguća za projekat jedne prostorije ili manje kvadrature pri čemu nam Vi dostavljate mere i fotografije postojećeg stanja putem mejla. Konsultacije i razrada se obavljaju on-line i ceo projekat se šalje mejlom.


ON-line projekat sadrži:

2 predloga osnove sa novom organizacijom prostora


usvojeno rešenje – osnovu sa dimenzijama


3D model sa renderima


spisak za kupovinu nameštaja


crteže za nameštaj po meri
(po potrebi)

Realizacija projekta

Izvođenje radova u okviru realizacije projekta je najsloženiji deo procesa koji podrazumeva saradnju sa pouzdanim izvođačima i iskusnim majstorima. Mi sarađujemo sa timom u koji imamo poveranja tako da garantujemo kvalitetnu i sigurnu realizaciju uz mogućnost nadzora u toku radova.


Nadzor podrazumeva obilazak terena na zahtev klijenta ili izvođača radova


Uređenje dvorišta

Kao veliki ljubitelji prirode, uvek se rado posvećujemo uređenju dvorišta i otvorenih površina jer je arhitektura u prostoru smislena i celovita jedino ako je u skladu sa okolinom, kao i mi u skladu sa prirodom. Biljke blagotvorno utiču na zdravlje i klimu tako da ih treba saditi i negovati sa pažnjom i ljubavlju, a svojom osvežavajućom lepotom uvek doprinose estetskom doživljaju prostora.


Projekat uređenja dvorišta sadrži:

predlog varijanti rešenja – novi planovi sa organizacijom svih baštenskih elemenata i rasporedom biljaka


usvojeni plan dvorišta


3D model sa renderima


Specifikacija biljaka i pratećih elemenata

Cena projekta?

Cena projekta zavisi od složenosti zahteva i kvadrature prostora.
Za sve detaljnije informacije nas pozovite.

Pogledajte naše projekte

Kroz preplitanje arhitekture, enterijera i pejzaža istražujemo značenja koja oblici, boje i materijali utiskuju u svest kroz iskustvo prostora i tako stvaramo nova osećanja i priče.